Energie

Roel&ArmandHet mooie van een nieuw seizoen is: nieuwe energie. Hoewel ik het woord ‘vakantie’ gebruik als het over, bijvoorbeeld, de sluiting van de school in augustus gaat is een maand geen lesgeven eerder een maand van contemplatie. In de voorgaande periode is er tijdens de lessen vaak van alles aan bod gekomen aan spontane ingevingen, en dat alles moet een plek krijgen. 

Dat is de manier om te groeien.
Vroeger deed ik nooit aan ‘vakanties’, ik was altijd aan het oefenen. Zeven dagen in de week, 52 weken in het jaar. Toen ik daar een keer over sprak met een meester die zelf nooit een ‘echt leven’ had gehad omdat hij altijd, van kinds af aan, aan het trainen en studeren was geweest zat hij mij schamper aan te kijken en zei “rusten is óók oefenen”.

Vanaf die les heb ik het concept ‘vakantie’ in mijn leven geïntroduceerd, sloot ik af en toe de school en deed ik werkelijk niks aan intensieve training. Tot grote ergernis van mijn partner had ik wel altijd oefenspullen bij me… maar ik deed er niks mee.

Maar de meester had gelijk: het was tijdens deze periodes van ‘afstand’ dat ik echte vorderingen boekte, doordat er van alles de kans kreeg om te bezinken.

De laatste jaren train ik zelf niet zo intensief meer en ben ik voornamelijk bezig met het incorporeren van de energetische inzichten die mijn acupunctuur- en daoïstische studies me hebben aangereikt. Maar tijdens de relatieve hektiek van lesgeven, behandelen en studeren krijgt dat niet goed de kans om een eenheid te worden.
Deze maand vakantie is daar goed voor geweest, en heeft me de kans gegeven om weer iets te bereiken door nies te doen. Wu wei.

En nu met nieuwe energie weer aan de slag!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: